Folketingets Boligudvalg

Folketinget

Christiansborg

1240 København K

 

Ministeren

 

Dato:

19. april 2007

J.nr.:

2005/54251-15, 2002/5463-1 og 2002/5464-7

Fil-navn:

Brev til boligudvalg Medfinansiering

 

 

 

 

 

 

 

Kære alle

 

Integrationsministeriet har netop afsluttet behandlingen af ansøgningsrunden januar 2007 vedrørende Integrationsindsats i udsatte byområder - Medfinansiering af Landsbyggefondsprojekter, hvor tilsagnene vil blive finansieret af tre forskellige finanslovskonti. Der er tale om følgende konti: 1) Byer for Alle, (finanslovskonto § 18.33.13.30), 2) Lokal Beskæftigelsesindsats (finanslovskonto § 18.32.20.10) og 3) Udmøntning af Byudvalgets forslag m.v. (§ 18.33.13.10). Midlerne er omfattet af aftale om udmøntning af satsreguleringspuljerne for 1994, 2001 og 2003. Disponeringen af midlerne er godkendt af satspuljepartierne.

 

For alle tre konti er der tale om opsparingsbeløb, og der er i alt 11,6 mio. kr. til rådighed ved ansøgningsrunden i januar 2007.

 

De tre finanslovskontis formål:

Puljen Byer for Alle har til formål at øge den lokale integration af indvandrere og flygtninge i udsatte byområder. Puljen skal medvirke til at fremme integration af etniske minoriteter på det lokale arbejdsmarked, i de lokale uddannelsesinstitutioner og i det lokale kultur- og fritidsliv. Forsøgene skal så vidt muligt indgå i en helhedsorienteret indsats i lokalområdet og søge at forbedre beskæftigelsen.

 

Puljen Lokal beskæftigelsesindsats har til formål at støtte lokalt baserede beskæftigelsesinitiativer for flygtninge og indvandrere i særligt udsatte byområder med en koncentration af sociale og beskæftigelsesmæssige problemer og en høj andel af flygtninge og indvandrere. Der kan blandt andet ydes støtte til etablering af kommunale jobbutikker, som kan formidle arbejde og yde hjælp og rådgivning i forbindelse med jobsøgning.

 

Puljen Udmøntning af byudvalgets forslag har til formål at styrke sociale aktiviteter i belastede boligområder. Der lægges herunder vægt på iværksættelse af nye boligsociale aktiviteter for at fremme integrationen af indvandrere og flygtninge.

 

 

Der er ved ansøgningsrunden i januar 2007 indkommet 22 ansøgninger, og der er i alt ansøgt om cirka 44,6 mio. kr. Vedlagte skema indeholder en samlet oversigt over ansøgninger, de ansøgte beløb og de beløb, som projekterne påtænkes tildelt.

 

Jeg har godkendt, at der ved denne ansøgningsrunde gives tilsagn for i alt 6,95 mio. kr. til 11 nye projekter. Restbeløbet på 4,65 mio. kr. vil blive fordelt ved ansøgningsrunden, som har haft frist i marts 2007.

 

Ved vurderingen af de indkomne ansøgninger har Integrationsministeriet navnlig lagt vægt på puljens formål, således som det er formuleret i satspuljeaftalerne og på de prioriteringer, der er udmeldt på ministeriets hjemmeside. Ministeriet har endvidere lagt vægt på, om projektet har en vis størrelse og gennemslagskraft, om projektet er konkret beskrevet, om der er opstillet klare målbare succeskriterier, om lokale samarbejdsparter er klart angivet, og om der efterfølgende kan opnås en lokal forankring af projektet.

 

Endelig har ministeriet lagt vægt på hensynet til en vis emnemæssig spredning i de projekter, der igangsættes under puljen, og på en hensigtsmæssig anvendelse af midlerne, således at der tilstræbes en rimelig sammenhæng mellem udgifterne til det enkelte projekt og den forventede aktivitet. Endelig er der lagt vægt på, at der via de enkelte projekter gennemføres en konkret helhedsorienteret indsats i de udsatte boligområder med mange flygtninge og indvandrere.

 

Blandt de projekter, som jeg har godkendt til støtte, vil jeg nævne:

 

1. Byer for Alle- puljen

 

2. Lokal beskæftigelsesindsats-puljen

 

 

 

 

 

 

 

3. Udmøntning af byudvalgets forslag

 

 

Ansøgerne er ved brev af dags dato orienteret om afgørelserne.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

                                                          Rikke Hvilshøj