Dato:                   5. januar 2007

Kontor:               Regional sundhed

J.nr.:                    2006-12145-49

 

Sagsbeh.:          JLI

Fil-navn:             Dokument 2


 

 

Region Syddanmark

Psykiatrien

Damhaven 12

7100 Vejle

 


 

 

 

Indenrigs- og Sundhedsministeriet har modtaget Vejle Amts brev af 1. december 2006 vedrørende incitamentspuljen til medfinansiering af private behandlingstilbud til patienter med spiseforstyrrelser.

 

Ministeriet kan oplyse, at partierne bag psykiatriaftalen 2003 - 2006 i foråret 2006 aftalte at anvende 16,5 mio. kr. til at øge kapaciteten på spiseforstyrrelsesområdet. Midlerne stilles til rådighed i form af en incitamentspulje, som amterne/H:S/regionerne kan søge til medfinansiering ved benyttelse af private behandlingstilbud. Partierne ønsker hermed dels at bidrage til en udvidelse af behandlingskapaciteten her og nu og dels at opnå mulighed for at vurdere kvaliteten af de private tilbud, der er til rådighed, eller som ventes at blive etableret i nær fremtid.

 

Et af ministeriets krav til ansøgerne er, at ansøgninger til puljemidlerne skal suppleres med oplysninger om, hvilke private tilbud, der er indgået aftale med eller, der forventes at blive indgået aftale med og hvor mange patienter, henholdsvis døgn- og dagpatienter, fordelt på diagnose, der tænkes henvist til de pågældende private tilbud.

 

Herudover har ministeriet stillet krav til de private tilbud om evaluering af kvaliteten i behandlingen og til de amter/regioner, der modtager tilskud, om en efterfølgende samlet evaluering af kvaliteten i behandlingen.

 

. / .


Evalueringen skal jf. ministeriets brev af 3. juli 2006 til amterne og H:S ske efter følgende trinvise model.

 

  1. De private tilbud, som behandler patienter med støtte fra puljen redegør for den enkelte patients udbytte af behandlingen

 

  1. De amter/H:S/regioner, som modtager støtte fra puljen, udarbejder efterfølgende evaluering på baggrund af de indberetninger, der er foretaget af de private behandlingssteder om de enkelte patienter.

 

  1. Sundhedsstyrelsen foretager på baggrund af amternes/ regionernes evalueringer en efterfølgende samlet evaluering.

 

Det fremgår ligeledes af brevet, at midlerne fra incitamentspuljen alene kan anvendes til medfinansiering af sundhedsfaglig behandling, jf. sygehuslovens § 3, stk. 3 og sundhedslovens § 75, stk. 2, hvorfor det private behandlingstilbud, der behandler patienter, med støtte fra puljen, skal have anmeldt/anmelde en virksomhedsansvarlig læge til Sundhedsstyrelsen, jf. lov om virksomhedsansvarlige læger.

 

Ministeriet har med disse krav fastlagt de overordnede rammer for udmøntning af incitamentspuljen på de 16,5 mio. kr. Herefter er det op til regionerne og de private behandlingssteder ved aftale at fastsætte de specifikke vilkår for behandlingen af spiseforstyrrede på de private behandlingssteder, herunder spørgsmål om patientgruppen, krav til dokumentation, behandlingsmodeller mm.

 

Som det fremgår af ovenstående evalueringstrin 3 foretager Sundhedsstyrelsen på baggrund af amternes/ regionernes evalueringer en efterfølgende samlet evaluering. Heri ligger, at Sundhedsstyrelsen efter puljens udløb indsamler og bearbejder amternes/ regionernes evalueringer. Der foreligger på nuværende tidspunkt ingen yderligere retningslinier herfor.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Jesper Lihn