Dato:           

Kontor:         Regional sundhed

J.nr.:             2006-12140-225

Sagsbeh.:   LCH

Fil-navn:       Dokument 2

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 12 (Alm. del), som Tilsynet i henhold til grundlovens § 71 har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 10. november 2006

 

Spørgsmål 12:

"Er en patientrådgivers befordringsgodtgørelse skattefri?”

 

Svar:

Jeg har indhentet følgende bidrag fra Skatteministeriet:

 

”Godtgørelse, der udbetales af en arbejdsgiver for udgifter, som lønmodtageren påføres som følge af arbejdet, medregnes ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst, jf. ligningsloven § 9, stk. 5, 1. pkt. Det gælder dog ikke godtgørelse for befordringsudgifter omfattet af ligningsloven § 9 B, jf. ligningsloven § 9, stk. 5, 2. pkt.

 

For at befordringsgodtgørelse kan udbetales skattefrit efter ligningsloven § 9 B, skal en række forudsætninger være opfyldt. For det første skal godtgørelsen udbetales i forbindelse med et ansættelsesforhold eller til medlemmer af bestyrelser m.v. Dernæst skal der være tale om erhvervsmæssig kørsel. Ved erhvervsmæssig kørsel forstås a) kørsel mellem sædvanlig bopæl og arbejdsplads i indtil 60 arbejdsdage inden for de forudgående 24 måneder, b) kørsel mellem arbejdspladser for samme arbejdsgiver, og c) kørsel inden for samme arbejdsplads. Den erhvervsmæssige kørsel skal være sket i lønmodtagerens eget befordringsmiddel.

 

Endelig må godtgørelsen ikke overstige de satser, som fastsættes af Skatterådet, og den der udbetaler godtgørelsen, skal føre kontrol med, at betingelserne – for at udbetalingen kan ske skattefrit – er opfyldt.

 

I det omfang, den udbetalte godtgørelse til patientrådgivere opfylder betingelserne, er den skattefri.”

 

 

  Â