500 politifolk i tre politikredse, Århus, Grenaa og Skanderborg, fik fra den 1. juni 2006 mulighed for at bruge peberspray til at pacificere voldelige personer. Et lille pift peber i øjnene kan på et splitsekund pacificere en aggressiv eller rasende person, og pebersprayen har været i brug adskillige gange med succes.
Efter spørgerens mening er peberspray et fremragende middel til pacificering af voldelige elementer og har desuden vist sig at have en klar præventiv effekt. Dertil kommer, at peberspray er et langt mere ufarligt middel til magtanvendelse end politiets øvrige magtmidler som hunde, stave og skydevåben. Ifølge chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen fra Århus Politi har peberspray med held været anvendt i 18 tilfælde, og at den har haft den ønskede effekt. I Sverige har peberspray også været anvendt med succes. Chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen, Århus, er projektleder på pebersprayforsøget. Han har i Randers Amts Avis den 24. juni 2006 udtalt, at brugen af peberspray i Sverige har haft den virkning, at færre søger konfrontation med politiet, og at der er færre tilfælde, hvor politiet må gribe til magt.
Alle erfaringer fra andre lande underbygger de erfaringer, som Århus Politi har gjort sig. Derfor bør hensynet til de tilfælde, hvor politiet i dag er tvunget til at anvende pistolen, klart veje tungest. Vi har desværre set eksempler på, at politiet er blevet tvunget til at skyde for at pacificere eksempelvis psykisk forstyrrede eller stofpåvirkede personer. Her er pebersprayen et meget bedre alternativ - og det er da også derfor, at man i dag bruger den i alle andre de tre andre nordiske lande. I USA har den været anvendt i næsten 30 år. Det peger meget klart i retning af, at det er et godt supplement til politiets arbejde.