Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 126 af 30. marts 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love (Politi- og domstolsreform) (L 168).

 

Spørgsmål:

 

          ”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 23/3-06 fra Retten i Holbæk, jf. REU L 168 – bilag 17.”

 

Svar:

 

I henvendelsen anfører personalet ved retterne i Nykøbing Sjælland og Holbæk bl.a., at personalet med den foreslåede nye ret i Holbæk vil få en stor arbejdsplads, som vil give de ansatte muligheder for at udvikle sig i langt større grad end i dag, og at man glæder sig meget til det kommende samarbejde med nye kolleger. Personalet bemærker, at man er spændt på, hvordan de næste 3-4 år vil forløbe, når retten ikke har en retsbygning, hvor alle medarbejderne kan samles.

 

Med hensyn til de bygningsmæssige forhold har Domstolsstyrelsen til brug for besvarelsen af spørgsmålet oplyst, at styrelsen sammen med Slots- og Ejendomsstyrelsen er i gang med at kortlægge og analysere mulighederne i hver enkelt af de foreslåede retskredse. Domstolsstyrelsen og Slots- og Ejendomsstyrelsen vil derefter foretage en samlet planlægning og prioritering af de bygningsmæssige løsninger på landsplan. Domstolsstyrelsen forventer, at det er afklaret inden sommerferien 2006, hvilken bygningsmæssig løsning – anvendelse af en eller flere eksisterende bygninger samt evt. tilbygning eller leje af supplerende lokaler, anvendelse af en bygning, der i dag anvendes til andet formål, eller nybyggeri – der skal arbejdes hen imod i hver enkelt retskreds. Der er på nuværende tidspunkt ikke truffet beslutning om, hvor den kommende retsbygning i Holbæk i givet fald skal placeres.

 

Der henvises i øvrigt til pkt. 11.3 (afsnit III) i lovforslagets almindelige bemærkninger.