Dato:           

Kontor:         Regional sundhed

J.nr.:             2003-12140-54

Sagsbeh.:   SEB

Fil-navn:       Dokument 3

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 6 (L 140), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 3. marts 2006

 

Spørgsmål 6:

"Kan en konkret iværksat tvungen opfølgning, jf. forslagets § 13 d, udstrækkes så langt, at der ville kunne være tale om en administrativ frihedsberøvelse?"

 

Svar:

Det fremgår af forslagets § 13 d, stk. 2, at en beslutning om tvungen opfølgning alene kan indeholde et pålæg til patienten om at møde til medicinering i det psykiatriske sygehusvæsen, og af stk. 3, at patienten kan afhentes af politiet, hvis vedkommende ikke møder til medicinering. Medicineringen af patienten kan i disse tilfælde alene foregå på en psykiatrisk afdeling.

 

Det følger af § 13 d, stk. 5 i forslaget, at en beslutning om tvungen opfølgning efter udskrivning kan være gældende i indtil 3 måneder efter udskrivning af patienten, og af stk. 6, at den tvungne opfølgning efter omstændighederne kan forlænges for 3 måneder ad gangen, dog således at patienten maksimalt kan være undergivet tvungen opfølgning efter udskrivning i 12 måneder.

 

Den omstændighed, at en patient bliver omfattet af reglerne om tvungen opfølgning efter udskrivning medfører ikke, at vedkommende kan betragtes som administrativ frihedsberøvet, uanset om udstrækningen af den tvungne opfølgning bliver op til de maksimale 12 måneder.

 

Jeg kan i øvrigt henvise til besvarelsen af spørgsmål nr. 59.