Indenrigs- og Sundhedsministeriet Dato:Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Kontor:Â Â Â Â Â Â Â Â Regional sundhed J.nr.:Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â 2003-12140-54 Fil-navn:Â Â Â Â Â Â Dokument 3
|
"Ministeren bedes kommentere anonymiseret henvendelse, jf. L 140 – bilag 14.â€
Borgeren gengiver i den anonymiserede henvendelse til den psykiatriske afdeling reglerne om udskrivningsaftaler og koordinationsplaner, jf. psykiatrilovens § 3, stk. 4 og 5.
En udskrivningsaftale og koordinationsplan er meget forpligtende for alle parter. Det er langt mere end et udskrivningsbrev til egen læge eller en orientering til de sociale myndigheder om, at en patient udskrives. Desværre er der hidtil lavet alt for få udskrivningsaftaler og koordinationsplaner.
I bemærkningerne til L 140 er kravet til udskrivningsaftalerne og koordinationsplanerne derfor blevet præciseret. Det fremgår blandt andet, at de skal indeholde en beskrivelse af patientens aktuelle og forventede fremtidige behov for behandling og sociale tilbud, de behandlingsmæssige tilbud, som vil være relevante for patienten. Det skal endvidere blandt andet fremgå, hvem der er ansvarlig for revurdering af aftalen/ planen og hvem der er ansvarlig for opfølgning, således at patienten får de nævnte tilbud, og hvem der skal reagere, hvis aftalen/ planen ikke overholdes.
Ikke mindst forpligtelsen til at reagere er central i forhold til spørgsmålet om at sikre sammenhæng for de patienter, som udsættes for alvorlige helbredsforringelser ved ikke at modtage behandlingsmæssig og/eller social støtte og som efter udskrivningen må antages ikke selv at ville søge den behandling eller de sociale tilbud, der er nødvendige for deres helbred.
Â