Folketingets Erhvervsudvalg

 

 

 

 

 

 

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

 

 

4. maj 2006

Vedlagt fremsender jeg i 5 eksemplarer et ændringsforslag til L 52.  

 

Som anført i min besvarelse af spørgsmål 40 går ændringsforslaget ud på, at der indsættes en bestemmelse om, at det er kunden og forsikringsmægleren, der skal aftale, hvor lang afskrivningsperioden skal være, dog maksimalt tre år.

 

Formålet med ændringsforslaget er at sikre, at der er den fornødne tidsmæssige og beløbsmæssige sammenhæng mellem forsikringsselskabets betaling af forsikringsmæglervirksomhedens honorar og honorarets indregning i kundens forsikringspræmie. 

Herved sikres der gennemsigtighed omkring kundens betaling af forsikringsmæglervirksomhedens honorar. Samtidig vil den foreslåede afdragsperiode på højst tre år indebære, at den mæglerbetjente kunde ikke efterlader sig ubetalte etableringsomkostninger, såfremt kunden på dette tidspunkt vælger at skifte forsikringsselskab. Hvis kunden skifter forsikringsselskab inden for de tre år skal forsikringsselskabet debitere kunden de resterende etableringsomkostninger.

 

Kontributionsbekendtgørelsen vil herefter blive ændret, således at der indsættes en bestemmelse om, at etableringsomkostninger for alle kunder skal være på maksimalt tre år.

 

 

 

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk

 

Med venlig hilsen

 

 

 

 

Bendt Bendtsen