Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 28 af 19. april 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og forskellige andre love (Styrkelse af indsatsen for at bekæmpe terrorisme mv.) (L 217).

 

Spørgsmål nr. 28:

 

          ”Er det korrekt forstået, at hvis en privat ikke vil følge politiets henstilling om særlige kvalitetskrav til optagelserne i stedet kan opgive den eksisterende tv-overvågning og derved undgå udgifter til kvalitetsforbedring?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet forstår spørgsmålet således, at der sigtes til den foreslåede nye bestemmelse i tv-overvågningslovens § 4 b, hvorefter politiet kan meddele offentlige myndigheder eller private, som foretager eller planlægger at iværksætte tv-overvågning efter gældende lovgivning, pålæg med hensyn til kvaliteten af optagelser af billeder på videobånd, film eller lignende samt med hensyn til opbevaring af sådanne optagelser.

 

Et pålæg meddelt i medfør af den foreslåede bestemmelse er bindende for modtageren.

 

Som det fremgår af pkt. 7.3.2. i lovforslagets almindelige bemærkninger, kan der ikke meddeles pålæg, hvis myndigheden eller den private ikke foretager eller planlægger at foretage tv-overvågning af den pågældende lokalitet. Bestemmelsen giver således ikke adgang til at pålægge en myndighed eller en privat at iværksætte tv-overvågning.

 

Det fremgår endvidere af bemærkningerne det anførte sted, at bestemmelsen i § 4 b ikke er til hinder for, at f.eks. en privat virksomhed, der har modtaget et pålæg, helt ophører med at foretage tv-overvågning. Det forudsættes i den forbindelse, at politiet tager de omkostninger i betragtning, som i givet fald vil være forbundet med at efterkomme et eventuelt pålæg.

 

SpørgsmÃ¥let kan derfor besvares bekræftende. Â