Enhedslisten er også positiv over for forslaget, men vi synes alligevel, der er noget i det, der bør rettes.
Den første del vedrørende grænsegængerne, som nu kan få fradrag for deres kontingent til arbejdsløshedsforsikring, er en forbedring, som vi selvfølgelig støtter. Ingen kan have haft en forventning om, at de skulle have det, men nu får de det, og det synes vi er en god ting.
Den anden del af lovforslaget, der f.eks. rammer studerende, der læser en del af året i udlandet og derfor bliver beskattet af deres SU, selv om de ikke skulle have været beskattet, bygger på en fejl. Det er en fejl, vi alle sammen har begået i fællesskab, fordi hele Folketinget stemte for den ændring af loven, der gjorde, at lige pludselig skulle de, der havde haft ophold i udlandet, beskattes af deres SU, når de kom hjem, og den helt åbenlyse fejl bør vi rette med tilbagevirkende kraft. Gaver kan godt gives fremadrettet - og det skal der ikke klages over - men rettelse af en fejl, som gør, at vi mod vores vilje kommer til at tage penge fra folk, bør være bagudrettet.
Jeg anerkender, at skatteministeren, da han lovede at fremsætte forslaget, hele tiden sagde, at det ikke var sikkert, at det kunne blive med tilbagevirkende kraft. Nu kan jeg se, at der ikke er foreslået tilbagevirkende kraft, men i udvalget vil jeg arbejde for, at et flertal i Folketinget kan gå ind for at løse problemet for f.eks. de uddannelsessøgende med tilbagevirkende kraft, så de, der har måttet betale en skat, de aldrig skulle have betalt, får pengene tilbage.
Med denne ene indvending, som altså også vedrører ikrafttrædelsesdatoen for forslaget, vil vi altså gå positivt ind i arbejdet og regner selvfølgelig med at kunne stemme for lovforslaget.