Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

I forbindelse med behandlingen af (L 170) Forslag til Lov om ændring af lov om folkeskolen (Præcisering af folkeskolens formål, ekstra timer i dansk og historie, elevplaner, offentliggørelse af landsresultater af test, præcisering af det kommunale ansvar samt etablering af nyt råd for evaluering og kvalitetsudvikling af folkeskolen) har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 24. april 2006 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 53:

”Hvilke midler har ministeren afsat til at alle elever får en skriftlig elevplan?”

 

Svar:

Som det fremgår af de økonomiske bemærkninger til lovforslaget, er det forventningen, at forslaget om udarbejdelse af elevplaner vil kunne gennemføres uden merudgifter for kommunerne. Det er således forventningen, at anvendelse af elevplaner vil indebære, at den tid, der allerede anvendes til evaluering og skole-hjemsamarbejde på en mere hensigtsmæssig måde, kan udnyttes bedre, og således vil lette og effektivisere en arbejdsopgave, som skolerne allerede i dag må forudsættes at udføre.

 

Det tilføjes, at alle lovforslagets direkte og afledte udgiftsvirkninger for kommunerne drøftes i de løbende DUT-forhandlinger med de kommunale parter, der først afsluttes senere på foråret.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Bertel Haarder