Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 60 af 17. marts 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love (Politi- og domstolsreform) (L 168).

 

Spørgsmål:

 

          ”Ministeren bedes oplyse, hvilket geografisk område som afdelingskontoret i Thisted skal dække?”

 

Svar:

 

Med lovforslaget foreslås der bl.a. etableret en retskreds med hovedtingsted i Viborg, der omfatter Morsø Kommune, Skive Kommune, Thisted Kommune og Viborg Kommune, jf. lovforslagets § 109, nr. 5. Som følge af de særlige geografiske forhold i denne retskreds er det forudsat, at der oprettes et permanent bemandet afdelingskontor i Thisted, jf. pkt. 2.2.1.8 (afsnit III) i lovforslagets almindelige bemærkninger.

 

Det er efter lovforslaget Domstolsstyrelsen, der efter drøftelse med præsidenten for den foreslåede ret i Viborg vil skulle fastlægge, hvilket geografisk område afdelingskontoret i Thisted skal dække. Domstolsstyrelsen har herom oplyst, at det efter styrelsens opfattelse vil være naturligt, at afdelingskontoret i Thisted som udgangspunkt skal dække de nye kommuner Thisted og Morsø, og at afgørelsen om afdelingskontorets område vil blive truffet på grundlag af konkrete og aktuelle oplysninger om bl.a. de lokale behov i området, infrastrukturen og det forventede sagsantal.

 

Der henvises endvidere til besvarelsen af spørgsmål nr. 62 vedrørende lovforslaget.