Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 37 af 8. marts 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love (Politi- og domstolsreform) (L 168).

 

Spørgsmål:

 

          ”Hvordan vil ministeren sikre, at politidirektører og retspræsidenter udnævnes hurtigst muligt efter lovforslagets vedtagelse, så de kan bidrage effektivt til forberedelsen af reformens ikrafttræden”

 

Svar:

 

Som det fremgår af pkt. 4.1 (afsnit II) og pkt. 11.1 (afsnit III) i lovforslagets almindelige bemærkninger, er det hensigten, at de nye politidirektører og retspræsidenter efter opslag af stillingerne skal ansættes i begyndelsen af 2. halvår 2006, så de får mulighed for allerede fra dette tidspunkt at deltage i arbejdet med at forberede og gennemføre reformen ved de enkelte embeder.

 

På grund af den korte tid, som i givet fald vil være til rådighed fra lovforslagets vedtagelse og frem til reformernes ikrafttræden den 1. januar 2007, er det nødvendigt at opslå stillingerne i løbet af foråret, så udnævnelse kan ske hurtigst muligt efter vedtagelsen.

 

Stillingerne vil derfor blive opslået med forbehold for reformernes vedtagelse og endelige udformning.