Besvarelse af spørgsmål nr. 152 af 18. maj 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love (Politi- og domstolsreform) (L 168)

 

Spørgsmål:

 

          ”Ministerens kommentar udbedes til henvendelsen af 17/5-06 fra Det Kriminalpræventive Råd vedrørende konfliktråd, jf. L 168 – bilag 42.”

 

Svar:

 

Det Kriminalpræventive Råds henvendelse vedrører en rapport udarbejdet af Rambøll Management om evaluering af organiseringen af konfliktråd. Formålet med evalueringen har været at skabe større klarhed over, om organiseringen af den hidtidige ordning er den bedst tænkelige.

 

Det Kriminalpræventive Råd anfører, at rådet anbefaler, at konfliktråd gennemføres over hele landet med nogle mindre justeringer, og at man på grundlag af rapporten finder, at der sideløbende hermed bør gennemføres en særlig ordning for meget unge gerningsmænd.

 

Justitsministeriet skal hertil bemærke, at spørgsmålet om eventuelt at indføre en landsdækkende ordning med konfliktråd og i givet fald organiseringen heraf ikke har direkte sammenhæng med den foreslåede politireform, men at etableringen af politiets nye struktur kan give anledning til fornyede overvejelser om at gøre konfliktrådsordningen landsdækkende, når der til efteråret skal forhandles om en ny økonomisk flerårsaftale for politiet. Som påpeget i evalueringsrapporten fra Rambøll Management vil det være nødvendigt at overveje organiseringen af konfliktrådene nærmere, hvis man skal opnå det fulde udbytte af en eventuel landsdækkende ordning.