Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 151 af 11. maj 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love (Politi- og domstolsreform) (L 168).

 

Spørgsmål:

 

          ”I forbindelse med den forestående politi- og domstolsereform bedes ministeren redegøre for, hvorledes udsigten er til en indretning af retsbygningerne, således at der etableres separate venterum for vidner, således at vidner ikke, som det ofte sker nu, bringes i en situation, hvor de mødes med og venter sammen med den tiltalte i de samme lokaliteter udenfor retssalen.”

 

Svar:

 

Til brug for besvarelsen af spørgsmålet har Justitsministeriet indhentet en udtalelse fra Domstolsstyrelsen, der har oplyst følgende:

 

”I forbindelse med etableringen af de kommende byretter vil der overalt blive indrettet særskilte ventefaciliteter til vidner i straffesager med henblik på at sikre, at vidnerne ikke bringes i en situation, hvor de skal vente sammen med tiltalte.

 

Det bemærkes, at det enkelte steder eventuelt kan blive nødvendigt at etablere vidneventefaciliteterne i ikke-umiddelbar tilknytning til retssalene på grund af indretningen af visse historiske og fredede retsbygninger.”

 

Justitsministeriet kan henholde sig til Domstolsstyrelsens udtalelse.