Returadresse:

Fælles- og Kulturforvaltningen

Torvet 1, 4600 Køge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Folketingets Retsudvalg

 

 

 

 

Dato

Sagsnummer

Dokumentnummer

Borgmesteren

 

24-05-2006

46791

400440

 

Køge Rådhus

Torvet 1

4600 Køge

 

www.koegekom.dk

 

Tlf. 56 67 67 67

Fax

 

Kontakt:

Kirsten Thrane

Direkte tlf. 56672024

Mail:

Lov 168 - Politi- og Domstolsreform 

Køge Kommune har bemærket, at de fremsatte ændringer til lovforslag vedrørende Politi- og Domstolsreformen ikke i tilstrækkelig grad har tilgodeset de betænkeligheder som er fremsat i høringssvar af 8. august 2005 afgivet af Lokalnævnet for Køge Politikreds.

En døgnåben politistation anser Køge Kommune for uundværlig og en mangel heraf vil være direkte uansvarligt set i lyset af tilstedeværelsen af Køge arrest med 48 pladser, hvor der sidder nogle af de mest forhærdede kriminelle og Køge by’s tiltrækning fra det store opland og nære tilknytning til hovedstaden ikke mindst i weekenderne, hvor nattelivet er temmelig hektisk.

Som det tidligere er tilkendegivet findes det af afgørende betydning, at de nye strukturer etableres så de følger det strukturelle geografiske mønster – herunder kriminalitetsmønsteret – som en region er en del af. Kriminalitetsmønsteret følger i vid udstrækning den arbejdsmarkeds- og erhvervsmæssige hovedorientering omkring en nord-syd akse – mod hovedstaden langs Køge Bugt.

 

Det skal påpeges, at Køge er et regionalt erhvervs- og forlystelsesmæssigt centrum, at Køge politikreds efter Schengenaftalen er grænsepolitikreds i relation til kystlinier og havne, hvoraf 3 er godkendte som anløbshavne med deraf følgende ind- og udrejsekontrol, at politikredsen har Sjællands næststørste havn, målt i tonnage, med mange udenlandske anløb, ligesom der ved Køge Bugt-Motorvejen i Ølby er etableret et meget stort transportcenter, hvor der hele døgnet modtages og distribueres gods og serviceres køretøjer og førere/passagerer og at Køge er hjemsted for et stort regionalt sygehus (RASK) og for en told- og skatteregion.

 

Det er vigtigt, at de funktioner, der i en ny struktur bliver henlagt til politistationen i Køge, tager hensyn til de ovennævnte forhold og opgaver, således at der fortsat kan sikres lokalbefolkningen et godt serviceniveau. Det skal herved fremhæves, at:

 

·         politikredsen er hjemsted for en Bandidos-rockerborg og derudover har et betydeligt antal 1.-, 2.- og 3.-generationsindvandrere og flygtninge,

·         der i omrÃ¥det ved Strøby Egede og Strøby Ladeplads, Rødvig, Fakse Ladeplads og Feddet findes et stort antal sommerhuse, der betyder en periodevis betragtelig forøgelse af indbyggertallet og politiopgaverne,

·         der i Køge, Fakse Ladeplads og Rødvig er større lystbÃ¥dehavne og der i politikredsen findes i alt 12 campingpladser af varierende størrelse med tilsvarende følger,

·         der pÃ¥ Stevnsfortet findes en lukket institution til anbringelse af unge kriminelle og i politikredsen i øvrigt adskillige Ã¥bne institutioner til samme persongruppe,

·         der er et amtssygehus i Fakse og en psykiatrisk hospitalsafdeling i Køge og

·         der i politikredsen p.t. er ca. 35 kommunale og private skoler samt gymnasium, handelsskole og teknisk skole i Køge.

 

Det er således vigtigt, at det også fremtidigt vil være udkørende politipatruljer med hjemsted i Køge Politi, og at det også fremover vil være muligt at rette personlig henvendelse til politiet på Køge Politistation, også i tidsrummet mellem kl. 18.00 og kl. 07.00.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

Torben Hansen

Borgmester