Fra: Hannah Holmberg [mailto:[email protected]]

Sendt: 30. marts 2006 11:15

Sendt til: Folketingets Oplysning

Samtale: Tinglysningsreform/ ATT.: RETSUDVALGET

Emne: Tinglysningsreform/ ATT.: RETSUDVALGET

 

 

Til Retsudvalget

 

FRUSTRATIONEN BREDER SIG.....

 

Efter vi har deltaget i kurser og møder med diverse kolleger, har vi erfaret, at det ikke ser ud til, der vil blive den store søgning til Tinglysningsretten, SÅFREMT den placeres i Hobro.

 

Vi er rigtig mange der undrer os over valget af Hobro, der jo ikke ligefrem ligger geografisk perfekt MIDT i landet ???

 

Her kunne man istedet foreslå Århus eller Fredericia, da vi gennem snak med kolleger rundt om i landet VED, at her vil søgningen til Tinglysningsretten være meget STØRRE, bl.a. p.g.a. de mange kolleger ved Retten i bl.a. Århus, som ikke umiddelbart viser den store begejstring for at flytte med til Hobro.

 

Er man i Folketinget klar over- og opmærksom på, hvor få der evt. vil søge til Hobro, og hvordan man i så fald vil få Tinglysningsretten til at fungere, da vi jo på de forskellige tinglysningskontorer sidder inde med meget stor ekspertise og erfaring.

Vi mener det er et "must", at det er et kompetent personale der varetager borgernes interesse, hvis den nye Tinglysningsret skal kunne fungere efter hensigten.

 

Hvis man indenfor Domstolsstyrelsen havde lavet "ønskerunden" FØR man foreslog Hobro, ville man allerede her have kunnet danne sig et indtryk af, hvor mange eller rettere  hvor FÅ, der vil med til Hobro.

Man havde så måske kunnet finde et sted hvor flere kvalificerede medarbejdere ønskede at søge til. ( De oprindeligt omtalte 5 centre havde nok været det allerbedste at starte op med, både for borgere og personale)

 

Med venlig hilsen

Lone Kleis og Hannah Holmberg,

Tinglysningen, Retten i Horsens.