Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             10. maj 2006

J nr.             400-7

  

 

Trafikudvalget har i brev af 4. maj 2006 stillet mig følgende spørgsmål 26 (L 162), som jeg hermed skal besvare.

 

./.     Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

 

Spørgsmål 26:

 

"I forlængelse af svaret på spørgsmål 19 ønskes oplyst, hvordan væksten i arbejdspladser i Københavnsområdet påvirker transportbehovet fordelt på transportmidler (cykel, gang, kollektiv transport og personbil), herunder hvordan investeringer af samme størrelse som Frederikssundsmotorvejen til forbedringer for de øvrige trafikanter vil påvirke fordelingen af transportbehovet på alternative transportmidler."

Svar:

 

Jeg har forelagt spørgsmålet for Vejdirektoratet, der har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig.

 

”Antallet af rejser i hovedstadsområdet stiger for alle transportmidler, når antallet af arbejdspladser stiger. Det er ikke ud fra de foreliggende resultater af modelberegningerne for Frederikssundmotorvejen muligt at fastlægge, hvordan væksten i arbejdspladser påvirker transportbehovet fordelt på transportmidler.

Der er ikke i forbindelse med undersøgelserne af 1. etape af Frederikssundmotorvejen gennemført beregninger af, hvordan en investering til forbedringer for andre trafikanter af samme størrelsesorden som 1. etape af Frederikssundmotorvejen vil påvirke fordelingen på transportmidler.”

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen