Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato 11. april 2006  

J nr.             400-7

  

 

Trafikudvalget har i brev af 24. marts 2006 stillet mig følgende spørgsmål 11 (L 162), som jeg hermed skal besvare.

 

./.     Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

 

Spørgsmål 11:

 

"Ministeren bedes vurdere prisen for at genoprette skader og begrænsninger på naturen (”the repair cost”), hvis motorvejsstrækningen (1. etape af Frederikssundmotorvejen) en dag skal fjernes igen."

Svar:

 

I forslag til lov om anlæg af 1. etape af Frederikssundmotorvejen er der indarbejdet en række miljøforbedringer og foretaget en optimering af linjeføringen med henblik på at undgå skader og begrænsninger på naturen.

De skovarealer, som inddrages ved anlæg af motorvejen, vil således blive retableret med udgangspunkt i Vestskoven, og der afsættes midler til etablering af yderligere 26 ha skov til rekreative formål i Vestskoven. Endvidere etableres der en ny stiforbindelse lidt syd for motorvejens underføring ved Ring 3 med henblik på at bidrage til en forbedret rekreativ udnyttelse af Vestskoven, ligesom der bl.a. vil blive anvendt en særlig støjsvag asfaltbelægning på motorvejen.

 

Der er ikke i Vejdirektoratet udarbejdet overslag over, hvor meget det vil koste, at fjerne motorvejen igen og retablere motorvejsarealet med beplantning.

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen