Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Christiansborg

1240 København K

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

København, den 19. april   2006

Sagsnr. 6148

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 6. april 2006 anmodet om min besvarelse af følgende spørgsmål 18 i forbindelse med udvalgets behandling af lovforslag L 160 (forslag til lov om ændring af lov om landbrugsejendomme):

 

Spørgsmål 18:

”Vil ministeren redegøre for, hvilke afstande gylle efter lovforslaget kan transporteres, og hvilke krav der stilles til gylletransporter, hvad angår transport igennem byer eller bymæssig bebyggelse, ophold ved bagere, købmand og slagtere i forbindelse med”

 

Svar:

Det fremgår af bemærkningerne til lovforslagets § 1, nr. 1, at det ikke er hensigten at ændre på de nugældende regler i den gældende bekendtgørelse om husdyrhold og arealkrav m.v. om transport af gylle.

 

Disse regler fremgår af § 12 i bekendtgørelse nr. 824 af 2. oktober 2002 om husdyrhold og arealkrav m.v., og indebærer et krav om, at transport af husdyrgødning over en vejafstand på mere end 10 km fra produktionsanlægget skal foregå med lastbil eller et påhængskøretøj hertil, samt at flydende gødning under transport skal opbevares i lukkede tanke, medens fast gødning skal overdækkes.

 

 

 

 

Hans Chr. Schmidt

 

 

                                                                                       /Peter Lund Andersen