Dato:            28. marts 2006

Kontor:         Sundhedspolitisk kt.

J.nr.:             2004-1660-29

Sagsbeh.:   MLA

Fil-navn:       svarspm13

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 13 (L 151), som Sundhedsudvalget har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 6. marts 2006

 

Spørgsmål 13:

"Hvad koster det i offentligt henholdsvis privat regi at få opbevaret nedfrosne æg i 5 år?"

 

Svar:

Jeg har rettet henvendelse til Sundhedsstyrelsen, der har oplyst følgende:

 

”Sundhedsstyrelsen anslår, at de direkte omkostninger for en femårig nedfrysning i offentligt regi vil være af størrelsesorden 1000 kroner. Størstedelen af omkostningerne knytter sig til selve nedfrysningen og den hermed forbundne præparation af det biologiske materiale. Opbevaringstidens længde har inden for visse grænser mindre indflydelse på udgiften. For god ordens skyld bemærkes indledningsvist, at nedfrysning af befrugtede æg kun er mulig hos omkring en tredjedel.

 

Da nedfrysning i 5 Ã¥r p.t. ikke er tilladt, har en prisfastsættelse i privat regi ikke fundet sted, men jf. det anførte forventer Sundhedsstyrelsen ikke, at en forlængelse af nedfrysningstiden vil have markant indflydelse pÃ¥ prisen. For øjeblikket anslÃ¥s prisen for nedfrysning (2 Ã¥r) at ligge omkring 2000-2500 kroner i privat regi.” Â