Henrik Hansen

Ny MÃ¥rumvej 25

MÃ¥rum

3230 Græsted

Den 19. april 2006

Sagsnr.: 5171

 

 

 

 

 

 

 

Kære Henrik Hansen

 

 

Tak for dit brev af 25. marts 2006.

 

I brevet fremkommer du med kritik til Vidensyntese om honningbier, udarbejdet af Danmarks JordbrugsForskning. Dine bemærkninger relaterer sig til afsnittet ”Resistens mod ondartet bipest”, hvor du kritiserer, at man har udeladt at inddrage feltundersøgelser af ondartet bipest, som du havde ansvaret for blev udført på Drejø gennem en årrække.

 

Jeg har bedt Danmarks JordbrugsForskning kommentere din henvendelse og vedlægger til din orientering udtalelse af 7. april, udarbejdet af forskningschef Jørgen B. Jespersen.

 

Vidensyntesen er udarbejdet i perioden oktober 2005 til 31. januar 2006 af medarbejdere ved Danmarks JordbrugsForskning, Forskningscenter Flakkebjerg efter initiativ af og efter aftale med Fødevareministeriet.

 

Forinden udsendelsen har vidensyntesen været i høring hos en række interessenter. Biavlerforeninger og en række eksterne forskere i biavl har her haft lejlighed til at udtalelse sig om vidensyntesens indhold. Vidensyntesen vil også blive vil blive drøftet i det kommende rådgivende biudvalg. Jeg finder på denne baggrund, at der ikke er anledning til yderligere undersøgelser af Vidensyntesens indhold.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Hans Chr. Schmidt