Dato:           

Kontor:         Regional sundhed

J.nr.:             2003-12140-54

Sagsbeh.:   LCH

Fil-navn:       Dokument 2

 


Besvarelse af spørgsmål nr. L 140 - Spørgsmål 35, som Sundhedsudvalget har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 16. marts 2006

 

Spørgsmål L 140 - Spørgsmål 35:

"I den foreslåede § 13 d, stk. 4, fremgår det, at der ved medicinering i forbindelse med tvungen opfølgning "skal anvendes lægemidler, for hvilke man kender patientens reaktion, herunder evt. i depotform". Kan ministeren bekræfte, at det skal forstås således, at lægen ikke kan ordinere medicin i depotform i forhold til patienter, som aldrig tidligere har fået depotmedicin?"

 

Svar:

Idet jeg henviser til min besvarelse af L 140 – Spørgsmål 33, kan jeg oplyse, at der er de samme virkninger og bivirkninger ved et konkret lægemiddel, uanset hvilken form det indtages i.

 

Sundhedsstyrelsen har til brug for besvarelsen af dette spørgsmål oplyst, at det almindeligvis vil være hensigtsmæssigt at indstille en patient med depotmedicin under indlæggelsen, således at man tæt kan følge virkning og bivirkninger og indstille doseringen.

 

Sundhedsstyrelsen tilføjer, at depotmedicinering uden patientens frivillige medvirken bør høre til undtagelserne.

 

Jeg henviser i den forbindelse til min besvarelse af L 140 - Spørgsmål 36, hvoraf det fremgår, at Sundhedsstyrelsen finder, at der kan være indikation for depotmedicinering, såfremt der er erfaring for, at patienten ikke har fulgt tidligere ordinerede behandlinger. 

 

Jeg bemærker i øvrigt, at kravet i § 13 d, stk. 4, om, at der alene kan anvendes et lægemiddel, for hvilke man kender patientens reaktion, forudsætter, at dette lægemiddel er gennemprøvet på patienten med kendt effekt i henhold til relevante faglige krav og standarder.