Jeg vil gerne sige tak for den modtagelse, forslaget har fået.
Forslaget skal sikre, at den nødvendige supplerende lovgivning om forordning for det europæiske andelsselskab er klar, så der kan stiftes et europæisk andelsselskab i august 2006. Et europæisk andelsselskab eller, som det også kaldes, et SCE-selskab er en ny fælleseuropæisk selskabsform for andelsselskaber, som skal gøre det mere simpelt at operere over landegrænserne inden for EU, og lovforslaget skal ses som et forslag i forlængelse af den allerede gældende lov om det europæiske selskab, altså SE-loven.
De nye selskabsformer, SE-selskaber og SCE-selskaber, har til formål at styrke det europæiske erhvervsliv ved at tilbyde fleksible rammer for strukturtilpasningerne inden for EU, og som det var tilfældet med SE-loven, skal lovforslaget sikre, at de nødvendige regler er på plads inden forordningens ikrafttræden. Jeg vil ikke mene, at lovforslaget er særlig kontroversielt.
Hvor mange, der vil vælge den nye selskabsform, ved vi ikke rigtig noget om endnu. Når vi taler om SE-selskaber, er det jo ikke særlig mange; der har været nævnt et enkelt. Men vi skal bare sørge for, at muligheden foreligger, såfremt man ønsker det.
Til hr. Frode Sørensen kan jeg sige, at når der opereres med både et enstrenget og tostrenget system, er det, fordi forordningen giver mulighed for at vælge mellem det enstrengede og det flerstrengede system. Forskellen er, at man i nogle lande opererer med et tostrenget system, hvor der er et ledende tilsynsorgan og en administrerende direktør, og det er nok nærmest det, der ligger først for.
Med hensyn til bemærkningerne fra hr. Poul Henrik Hedeboe har vi netop gjort det på den måde for at sikre, at en andelshaver får mulighed for at udtræde, hvis han føler, at hvis han træder ind i et europæisk selskab, mister han sine rettigheder. Der gives simpelt hen en almindelig mulighed for at træde ud, hvis man ikke ønsker at fortsætte i et fusioneret selskab.