Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato

J.nr.

 

 

:

:

 

 

30. marts 2006

700-11


 

 

Det Energipolitiske Udvalg har i brev af 21. marts 2006 stillet mig følgende spørgsmål ad B 22 – Forslag til folketingsbeslutning om igangsættelse af et nyt bølgekraftprogram, som jeg hermed skal besvare.

Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

 

Spørgsmål 2:

"I fortsættelse af spm. 1 bedes ministeren kommentere henvendelsen af 19. marts 2006 fra Povl-Otto Nissen, Povlonis Innovation, jf. bilag 2."

 

Svar:

Af henvendelsen fremgår det, at Povlonis Innovation har modtaget afslag på ansøgning om midler fra Energinet.dk til et projekt vedr. indledende teknologimodning af en ny idé til et bølgekraftanlæg.

Det fremgår af den fulde ordlyd i afslaget fra Energinet.dk, at afslaget gives med henvisning til flere mangler i ansøgningen. Herunder konstateres det, at ansøgningen ikke indeholder de nødvendige oplysninger om anlæggets nyhedsværdi i forhold til de mere kendte og modnede anlægstyper, som har hovedprioritet i den gældende forsknings- og udviklingsstrategi på bølgekraftområdet.  

Det fremgår af afslaget, at også ansøgninger vedr. nye idéer - det såkaldte ”indsatsområde 2” - kan rummes indenfor de eksisterende programmer, men at opnåelse af tilskud naturligvis forudsætter, at ansøger anfører den nødvendige dokumentation for nyhedsværdien, og at ansøgningen i øvrigt er fyldestgørende.

Jeg vedlægger til orientering kopi af Energinet.dk´s afslag til Povlonis Innovation af 13. marts 2006.

Med venlig hilsen

Flemming Hansen