Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato

J.nr.

 

 

:

:

 

 

31. marts 2006

700-11

 

 


Det Energipolitiske Udvalg har i brev af 13. marts 2006 stillet mig følgende spørgsmål ad B 22 – Forslag til folketingsbeslutning om igangsættelse af et nyt bølgekraftprogram, som jeg hermed skal besvare.

Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

Spørgsmål 1:

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 11. marts 2006 fra Povl-Otto Nissen, Povlonis Innovation."

Svar:

I henvendelsen peges der på et behov for støtte til indledende teknologimodning af en bredere vifte af idéer til bølgekraftanlæg.

Med hensyn til valg af indsatsområder for de offentlige midler, som går til bølgekraftprojekter, vil jeg henvise til den analyse, som fremgår af Energistyrelsens og Energinet.dk´s ”Bølgekraftteknologi: Strategi for forskning og udvikling” fra juni 2005.

Heraf fremgår det, at udviklingsindsatsen nu primært bør rettes imod at videreføre og koncentrere udviklingen henimod demonstration af forholdsvis få lovende og mere modnede anlægstyper.

Det udelukker dog ikke, at der kan ydes støtte til indledende undersøgelser af enkelte nye koncepter, hvis det vurderes, at de har et teknologisk potentiale, som ikke er indarbejdet i de anlægstyper, som er kommet længere i udviklingen. Sådanne ansøgninger kan rummes indenfor de eksisterende programmer, og jeg mener derfor ikke, at der er behov for særlige tilskudsregler eller –ordninger i den forbindelse.

Med venlig hilsen

Flemming Hansen