Fra: Lars Hyldeborg [mailto:[email protected]]
Sendt: 10. marts 2006 12:39
Til: Tina Petersen
Emne: Den helhedsorienterede indsats for unge med særlige behov - social koordination og støtte døgnet rundt ved Platypus

Hej Tina Petersen

 

Ref. vores gode telefon samtale i sidste uge, efter din deltagelse ved tema dag på Baaring Højskole om indsatsen for unge med særlige behov. Du havde i dit lovforslag tænkt meget over hvorledes vi voksne støtter og koordinere den unge i et langt forløb. Jeg kunne i den sammenhæng gøre opmærksom på at Platypus netop er grundlagt i år 2002 med den forudsætning at kunne følge den unge fra forløb til forløb fra hjem, institution, skole, erhverv m.v. - alt efter hvor den unge var motiveret, evner, resultater og behov for uddannelser, virksomhedspraktikker m.v.

Den unge har med andre ord i Platypus sin helt egen personlige Social koordinator at holde sig til ”en til en tæt konstruktiv relation opbygning ved fagspecialist der hjælper den unge gennem junglen af problemstillinger”. Bag vores ”front medarbejder/blæksprutte” sidder der et team af erhvervskonsulent, socialrådgiver, terapeut m.v. I Platypus sørger vi for at den unge holdes fast i et positivt forløb privat, fritid og udd./erhvervsmæssigt! Vi har således åre lang succes med vores koncept. ca. 300 unge har været igennem vores (DHI koncept – Den Helhedsorienterede Indsats Platypus) og kun meget få har vi/den unge valgt fra i visitationsfasen og alle er kommet videre i en bæredygtig voksentilværelse hvor deres situation er blevet analyseret, vurderet og endelig afklaret i forståelse med ung/forældre og kommune! Et koncept der har været udbudt til de fynske kommuner som supplement til deres egen indsats og nu også som del af pakkeløsningen på institutioner, højskoler m.v. (bl.a. bruges vi på Baaring Højskole i erhvervsintegration og udslusningsstøtte ).

 

Vedhæftet det materiale, du ville sende videre i udvalg (vel såfremt du kan se fornuften med vores virksomhedskoncept).

 

Har du spørgsmål til materialet er du naturligvis velkommen til at kontakte mig.

 

Med venlig hilsen

 

Lars Hyldeborg

Direktør

Platypus

Mob. 2073 1112

Kontor 6613 8028

[email protected]

www.platypis-is.dk