Til trafik- og energiminister Flemming Hansen

og til Folketingets EnergipolitiskeUdvalg

 

Supplerende kommentar efter trafik- og energiministerens svar på spm. 2 fra EPU til trafikministeren vedr. mine henvendelser i anledning af B22.

 

Ref.: http://www.ft.dk/?/samling/20051/MENU/00000002.htm

 

Jeg takker for orienteringen om trafik- og energiministerens svar (J.nr. 700-11 af 30. marts 2006) til mine henvendelser vedrørende B22, som har fået bilagsnumrene 1 og 2. Ministerens svar var bilagt kopi af Energinet.dk’s afslag på min tidligere ansøgning til samme.

 

Jeg må dog gøre opmærksom på, at det ikke har været min hensigt at klage over Energinet.dk’s klare svar om manglerne i min konkrete ansøgning, hvilke svar ikke betyder, at anlægget ikke virker godt og har potentielle udviklingsmuligheder. Ej heller har det været min hensigt at miskreditere eksisterende støtteordninger.

 

Min hensigt med henvendelserne har alene været at påpege, at der generelt er brug for særlig støtte i den overordentlig vanskelige fase fra idé til konkret dokumenteret prototype med tilhørende etablering af den nødvendige virksomhedsstruktur, som eventuelt i næste fase ville kunne opnå støtte fra de eksisterende støtteordninger.

Anledningen til mine henvendelser var, at der under 1. behandlingen af B22 blev nævnt, at 50 andre bølgekraftprojekter var undervejs. Det er de altså ikke på de givne vilkår. Den tidligere støtteordning forsvandt just som flere af dem var klar til nærmere detaljeret teknologisk afprøvning.

 

Sagt med andre ord: Vi mangler den første løfteraket til flertrinsraketten.

 

Med venlig hilsen

Povl-Otto Nissen

Povlonis Innovation

7542 3933

www.povlonis.dk