Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             27. april 2006

J nr.             004-000449

  

 

Trafikudvalget har i brev af 4. april 2006 stillet mig følgende spørgsmål 350 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

 

./.     Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

 

Spørgsmål nr. 350:

 

" Ministeren bedes foranledige en samfundsøkonomisk beregning for 5. spors løsningen, der medtager effekter fra en gennemførelse af dobbeltsporet mellem Lejre og Vipperød på Nordvestbanen?"

Svar:

 

Til besvarelse af Trafikudvalgets spørgsmål 154, blev der foretaget en foreløbig vurdering af 5. sporsløsningen med udbygning af Nordvestbanen. Vurderingen indikerer, at den samfundsøkonomiske forrentning af 5. sporet ikke vil blive forbedret som følge af en kombination med et dobbeltspor på Nordvestbanen De foreløbige vurderinger vil blive søgt yderligere uddybet i løbet af foråret 2006.

Det endelige resultat vil dog afhænge af en række faktorer, som først bliver tilvejebragt i forbindelse med den igangværende undersøgelse og projektering af et dobbeltspor på Nordvestbanen, som først vil være færdig i slutningen af 2006. I dette arbejde undersøges udover en fuld udbygning også mulige etapeløsninger. De spørgsmål som skal på plads for at kunne udarbejde det endelige regnestykke omfatter eksempelvis anlægsoverslag, omkostninger for erstatningsanlæg ved lukkede overkørsler, regularitetsgevinster for togpassagererne og gener i anlægsfasen for dobbeltsporet på Nordvestbanen.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen