Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             6. april 2006

J nr.             432-2

  

 

Trafikudvalget har i brev af 29. marts 2006 stillet mig følgende spørgsmål 337 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

 

./.     Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

 

Spørgsmål nr.  337 :

 

" Ministeren bedes kommentere henvendelse af 25. februar 2006 fra Peder Størup, Silkeborg vedr. motorvejsprojektet ved Silkeborg, jf. TRU alm.del – bilag 329"

Svar:

 

Henvendelsen, som der henvises til i spørgsmålet, er stilet til Det Radikale Venstre. I henvendelsen udtrykker brevskriveren bekymring for konsekvenserne for natur og landskab af en motorvej i Resendallinien på grund af denne linies gennemskæring af den fredede Gudenådal.

 

./.

 

./.

 
Jeg kan oplyse, at brevskriveren har sendt et enslydende brev til mig, som Transport- og Energiministeriet har besvaret den 2. marts 2006. Jeg vedlægger kopi af svaret. Endvidere vedlægger jeg kopi af brev af 5. marts 2006 fra Peder Størup, hvori han anbefaler at motorvejen ved Silkeborg anlægges i Kombilinien samt kopi af Transport- og Energiministeriets svar herpå af 14. marts 2006.

 

Som det er Trafikudvalget bekendt og som det også fremgår af de svar, der er sendt til Peder Størup fra Transport- og Energiministeriet, gennemfører Vejdirektoratet i øjeblikket en offentlig høring af VVM-redegørelsen for Kombilinien frem til den 2. maj 2006. Transport- og Energiministeriet har derfor videresendt hans henvendelser til Vejdirektoratet, med henblik på at henvendelserne kan behandles sammen med de øvrige høringssvar, som direktoratet modtager i forbindelse med den offentlige høring af VVM-redegørelsen.

 

Når høringen er afsluttet udarbejder Vejdirektoratet et høringsnotat og indstilling til mig om projektet med henblik på en politisk stillingtagen.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen