Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato

J.nr.

 

 

:

:

 

 

7. februar 2006

432-24

 

 

Idet jeg henviser til mit foreløbige svar af 1. februar 2006 på Trafikudvalgets spørgsmål 241 (TRU alm. del), skal jeg hermed vende tilbage med mit endelige svar.

./.         Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

Spørgsmål 241:

"Vil ministeren i forlængelse af sin besvarelse af TRU alm. del – spørgsmål 180 bekræfte, at borgerne i det nuværende Sønderjyllands Amt fra og med 2007 ikke længere vil betale de ekstra 0,2 pct. point i skat, amtet ellers havde bygget finansieringen af motorvejen på, og vil ministeren redegøre for, hvorledes disse midler skal finansieres efter statens overtagelse af motorvejsprojektet?"

Svar:

Jeg har, som anført i mit foreløbige svar på spørgsmålet af 1. februar 2006, forelagt spørgsmålet for Finansministeriet, som på baggrund af oplysninger fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:

”I forbindelse med overgangen til en ny kommunal struktur nedlægges amterne, og der vil efterfølgende alene være to skatteopkrævende led.

Den nuværende amtskommunale skat vil erstattes af et ensartet sundhedsbidrag på 8 pct. mens den resterende del af amtsskatterne vil blive overført til kommunerne.

Det konkrete skatteniveau i de enkelte kommuner vil afhænge af en lang række faktorer, som endnu ikke er fuldt afklarede, herunder blandt andet hvilket udligningssystem, som vil være gældende. Det kan dog bemærkes, at de sønderjyske kommuner ikke skal opkræve skat vedrørende vejanlægget, da det overgår til staten.”

 

For så vidt angår spørgsmålet om den videre finansiering af motorvejsprojektet i statsligt regi henvises til mit svar af 1. februar 2006 på udvalgets spørgsmål 240.

 

Med venlig hilsen

Flemming Hansen