Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato

J.nr.

 

 

:

:

 

 

1. februar 2006

432-24

 

 

Trafikudvalget har i brev af 17. januar 2006 stillet mig følgende spørgsmål 238 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

./.         Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

Spørgsmål 238:

"Vil ministeren i forlængelse af sin besvarelse af TRU alm.del – spørgsmål 179 oplyse, hvorledes Sønderjyllands Amts opsparing til motorvejen i praksis er afgrænset fra amtets almindelige kassebeholdning, herunder om opsparingen er sat ind på en lukket konto eller på anden vis låst fast til dens formål?"

Svar:

Jeg har i mit svar på udvalgets spørgsmål 180 af 16. januar 2006 på baggrund af oplysninger fra Sønderjyllands Amt redegjort nærmere for forholdene vedr. amtets særlige infrastrukturopsparing samt kassebeholdning.

Som det fremgår heraf, er opsparingen til projektet en del af amtets samlede kassebeholdning. Opsparingen er opstået og defineret ved, at amtet i forbindelse med en skattestigning på 0,5 skatte pct. point i 2001 har besluttet at reservere 0,2 skatte pct. point hertil og det er i aftalen af 7. december 2005 mellem Transport- og Energiministeriet og Sønderjyllands Amt bestemt, at opsparingen overdrages til staten. Jeg henviser for så vidt angår aftalens nærmere indhold til min besvarelse af Trafikudvalgets spørgsmål 237.

Med venlig hilsen

Flemming Hansen