Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato

J.nr.

 

 

:

:

 

 

1. februar 2006

432-24

 

 

Trafikudvalget har i brev af 17. januar 2006 stillet mig følgende spørgsmål 237 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

./.         Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

Spørgsmål 237:

"Vil ministeren i forlængelse af sin besvarelse af TRU alm.del – spørgsmål 179 oplyse, med hvilken hjemmel og hvilken begrundelse Sønderjyllands Amt iht. aftalen om statens overtagelse af motorvejsbyggeriet til Sønderborg skal overdrage sin opsparede egenkapital allerede inden projektet er godkendt af Folketinget?"

Svar:

Som det fremgår af aftaleteksten vedrørende overdragelsen af projektet fra amtet til staten træder den i december 2005 indgåede aftale endeligt i kraft ved Folketingets Finansudvalgs tiltrædelse. Overdragelsen af de til projektet opsparede og budgetterede midler fra amtet til staten sker tilsvarende i forbindelse med Folketingets Finansudvalgs godkendelse af aftalen.

./.

 
Jeg kan i den forbindelse oplyse, at Finansudvalget den 26. januar 2006 har tiltrådt aktstk. 86 vedrørende overdragelsen af projektet. Kopi af aktstykket og aftalen af 7. december 2005 mellem Transport- og Energiministeriet og Sønderjyllands Amt vedlægges til udvalgets orientering.

 

Med venlig hilsen

Flemming Hansen