Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato

J.nr.

 

 

:

:

 

 

16. januar 2006

432-24

 

 

Trafikudvalget har i brev af 13. december 2005 stillet mig følgende spørgsmål 181 (TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare.

./.         Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

Spørgsmål 181:

"Vil ministeren redegøre for, hvorledes det forhindres, at skatteyderne i de øvrige amter i sammenlægningen til Region Syddanmark kommer til at finansiere Sønderjyllands Amts lille egenkapital som følge af overførslen af store dele af egenkapitalen til staten"

Svar:

Som oplyst i mit svar på udvalgets spørgsmål 180 er de midler, der i forbindelse med statens overtagelse af motorvejsprojektet Kliplev-Sønderborg overføres til staten, del af en særlig opsparing, som amtet har foretaget siden 2001. Denne opsparing er finansieret via en forhøjelse af udskrivningsprocenten på 0,2 procentpoint, og Sønderjyllands Amts formål med opsparingen har været at sikre en gennemførelse af en række ønskede forbedringer af infrastrukturen i Sønderjylland, herunder navnlig anlæg af den omhandlede motorvej.

Motorvejsprojektet til Sønderborg har således igennem en årrække været forberedt og budgetteret i amtet, og som det fremgår af besvarelsen af spørgsmål 180, er der i aftalen mellem amtet og staten om overdragelsen af projektet fra december 2005 en nøje sammenhæng mellem motorvejsprojektets omkostninger, som de har været forventet i amtet, og de midler, der overdrages til staten.

Jeg har i besvarelsen af spørgsmål 180, på baggrund af oplysninger fra Sønderjyllands Amt, redegjort nærmere for forholdene vedrørende Sønderjyllands Amts egenkapital.

Med venlig hilsen

Flemming Hansen