Dato:            12. september 2006

Kontor:         Internationalt kt.

J.nr.:             2006-169-38


 

Besvarelse af spørgsmål nr. 529 (alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 22. august 2006

 

Spørgsmål 529:

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 29. juni 2006 fra Erik Sandholt Nielsen, Esbjerg, vedrørende sagsbehandling i Patientskadeankenævnet, jf. alm.del - bilag 659.”

 

Svar:

Erik Sandholt Nielsen anfører i sin henvendelse, at Patientskadeankenævnet i dets sagsbehandling og afgørelser ikke har medinddraget en erklæring fra en privat speciallægeundersøgelse, herunder at en lægekonsulent i nævnet ikke har omtalt erklæringen i sin beskrivelse af sagsforløbet.

 

Patientskadeankenævnet er et uafhængigt organ og er således uafhængigt af instruktioner om den enkelte sags behandling og afgørelse. Endvidere kan nævnets afgørelser ikke indbringes for anden administrativ myndighed.

 

Jeg har derfor ikke mulighed for at tage stilling til den konkrete sag, men kan oplyse, at klage over nævnets sagsbehandling kan rettes til Folketingets ombudsmand, ligesom nævnets afgørelse kan indbringes for landsretten.