Dato:            24. oktober 2006

Kontor:         Lægemiddelkontoret

J.nr.:             2006-13739-4

Sagsbeh.:   SBS

Fil-navn:       Dokument 8

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 528 (alm. del), som sundhedsudvalget har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 22. august 2006

 

Spørgsmål 528:

"Ministeren bedes kommentere vedlagte artikel fra Berlingske Tidende den 18. juli 2006 ” Apoteker tjener 112 mio.kr. for meget”."

 

Svar: Jeg kan bekræfte, at man ved opgørelsen af regnskabet for 2005 konstaterede, at rammen for apotekernes bruttoavance var overskredet, således at apotekernes akkumulerede overskridelse af bruttoavancen udgjorde 112,3 mio.kr.

 

Overskridelsen af apotekernes bruttoavance skal ses i lyset af, at den faktiske udvikling i apotekernes vareforbrug og omsætning adskilte sig fra de forventninger, der lå til grund for udregningen af de procentsatser, som bestemmer apotekernes avance.  Det er ikke muligt at lave en præcis prognosticering af apotekernes vareforbrug og omsætning.

 

Ændring af bekendtgørelse om beregning af forbrugerpriser på apoteksforbeholdte lægemidler samt ikke apoteksforbeholdte håndkøbslægemidler m.v. blev udstedt den 23. juli 2006. Bekendtgørelsen blev netop udstedt for at sikre apotekernes tilbagebetaling af meravancen på 112 mio.kr. Dette opnås ved at regulere de satser, der er bestemmende for apotekernes indtjening. Med de foreliggende antagelser vedrørende apotekernes vareforbrug og omsætning mv. er det forventningen, at apotekerne vil have afdraget overskridelsen af bruttoavancen på 112,3 mio.kr. i løbet af 12 måneder.