Dato:           

Kontor:         Kommunal sundhed

J.nr.:             2003-1465-11

Sagsbeh.:   SHH

Fil-navn:       spørgsmål/spm 509

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 509 (Alm. del), som Sundhedsudvalget har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 3. august 2006

 

Spørgsmål 509:

"Ministeren bedes endvidere redegøre for hvilket beredskab, der er for udstationerede danskere, som kan udsættes for lignende risici i dag, herunder sundhedstjek før og efter en udstationering."

 

Svar:

Jeg har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet vedlagte udtalelse af 27. september 2006 fra Greenland Contractors, Medical Clinic, som jeg kan henholde mig til.

 

Som det fremgår af udtalelsen skal alle medarbejdere, der beskæftiges af Greenland Contractors, inden ansættelse have gennemgået en helbredsundersøgelse, hvor såvel tidligere lidelser/sygdomme som en aktuel status af helbredet fremgår for at sikre, at medarbejdernes helbred gør dem egnet til ophold i det arktiske område på et isoleret sted. Endvidere tilbydes alle medarbejdere over 35 år en årlig helbredsundersøgelse, hvor der fokuseres på livsstilssygdomme, eksponering af arbejdsbelastningstilstande, samtidig med at der gennemføres en klinisk lægeundersøgelse evt. suppleret med blodprøver, lungefunktionsundersøgelse, røntgenoptagelser etc.

 

Ved hjemsendelse tilbydes andre medarbejdere på basen som fx ansatte ved Hjemmestyret, Air Greenland, amerikanske entreprenører, etc. samme undersøgelse.