Dato:           

Kontor:         Regional sundhed

J.nr.:             2006-12145-44

                      2006-12145-49

Sagsbeh.:   LCH

Fil-navn:       Dokument 3

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 497 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 21. juli 2006

 

Spørgsmål 497:

"Hvad mener ministeren om, at der er amter, der har givet afslag til syge spiseforstyrrede piger med den begrundelse, at amtet ikke ser sig i stand til at dække de 50 pct. af udgifterne, som ville påhvile amtet, hvis de søgte?"

 

Svar:

Jeg kan oplyse, at regeringen sammen med et flertal i Folketinget i gennem en årrække har prioriteret en øget indsats overfor patienter, der lider af spiseforstyrrelser. Senest har vi med satspuljeaftalen for 2005 tilført amterne/H:S 30 mio. kr. ekstra årligt, som en permanent bevilling. De 30 mio. kr. blev afsat til en styrkelse af behandlingsindsatsen på området i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens anbefalinger i rapporten ”Spiseforstyrrelser – anbefalinger for organisation og behandling”.

 

I Sundhedsstyrelsens seneste statusnotat om udviklingen i den børne- og ungdomspsykiatriske virksomhed redegøres der for anvendelse af de afsatte midler. Opfølgningsgruppen konstaterer i notatet, at der foregår en styrkelse af indsatsen for de spiseforstyrrede i amterne, idet der er iværksat eller planlægges styrkelse af området afhængigt af det enkelte amts udgangspunkt og muligheder.

 

Jeg vil i den forbindelse understrege, at behandling af patienter med alvorlige spiseforstyrrelser er en opgave for sundhedsvæsenet, som varetages af amterne og H:S. Jeg har derfor en klar forventning om, at amter, der endnu ikke har opbygget tilstrækkelig behandlingskapacitet, vil benytte muligheden for at henvise patienter, der lider af spiseforstyrrelser, til behandling i privat regi med 50 % medfinansiering fra incitamentspuljen.