Dato:            21. august 2006

Kontor:         Regional sundhed

J.nr.:             2006-12145-44

 

Sagsbeh.:   LCH

Fil-navn:       Dokument 4


 

Samtlige amter

Hovedstadens Sygehusfællesskab

Bornholms Regionskommune


 

 

 

Udmøntning af Indenrigs- og Sundhedsministeriets incitamentspulje til medfinansiering af private behandlingstilbud til patienter med spiseforstyrrelser i 2006-2007  

 

I brev af 27. juli 2006 orienterede Indenrigs- og Sundhedsministeriet om status for udmøntning af incitamentspuljen. Det fremgik af dette brev, at der fortsat er 7,1 mio. kr. i puljen, som amterne og H:S har mulighed for at søge.

 

Det er bl.a. på baggrund af tilkendegivelser fra et amt ministeriets indtryk, at nogle amter har været tilbageholdende med at søge midler fra puljen, fordi amterne ikke på forhånd har mulighed for at vurdere kvaliteten af de private behandlingstilbud. I den forbindelse mindes om, at det netop er et af de primære formål med denne incitamentspulje at få et billede af kvaliteten af de private behandlingssteders indsats.  

 

Derfor henledes amternes opmærksomhed på brev af 3. juli 2006 herfra om evalueringen af behandlingen i de private behandlingstilbud. Heraf fremgår bl.a., at de private behandlingstilbud, som behandler patienter med støtte fra incitamentspuljen, skal anmelde en virksomhedsansvarlig læge til Sundhedsstyrelsen. Den pågældende virksomhedsansvarlige læge er forpligtet til at påse, at den sundhedsfaglige virksomhed, der udøves på klinikken eller sygehuset, udføres i overensstemmelse med god faglig praksis og med de pligter, der i øvrigt er fastsat i sundhedslovgivningen.         

 

Ministeriet skal herudover pege på muligheden for at drøfte konkrete faglige spørgsmål om behandlingskvaliteten med Sundhedsstyrelsen.

 

Ministeriet håber med dette brev at have fjernet en eventuel usikkerhed hos nogle amter vedrørende amternes ansvar for den faglige virksomhed i de private tilbud. 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Steffen Egesborg Hansen