Dato:            26. juli 2006

Kontor:         Sundhedspolitisk kt.

J.nr.:             2006-12103-394

Sagsbeh.:   tfp

Fil-navn:       Dokument 3

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 480 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 30. juni 2006

 

Spørgsmål 480:

"Er der i Sundhedsstyrelsen planer om indenfor de nærmeste år at tage stilling til, om EDTA-behandlingen skal anerkendes som behandlingsværdig, og dermed omfattet af den offentlige sygesikring?"

 

Svar:

På baggrund af den videnskabelige dokumentation er det Sundhedsstyrelsens vurdering, at der fortsat ikke findes tilfredsstillende dokumentation for, at EDTA har en selvstændig virkning på åreforkalkningssygdomme m.v.

 

Styrelsen følger løbende udviklingen på området og vil revidere sin vurdering, hvis der fremkommer nye forskningsresultater, der går i en anden retning end den viden, man har i dag.

 

Styrelsen har oplyst, at der i USA under National Institutes of Health i 2003 er påbegyndt en stor dobbeltblind, placebokontrolleret undersøgelse med udvælgelse til EDTA kontra placebo efter tilfældighedsprincip. Undersøgelsen, som stiler mod at inkludere i alt 2372 forsøgspersoner, vil kunne få betydning for styrelsens fremtidige stillingtagen. På grund af undersøgelsens store omfang forventer styrelsen, at denne undersøgelse næppe er afsluttet før om nogle år.