Dato:            27. juli 2006

Kontor:         Lægemiddelkontoret

J.nr.:             2006-16612-39

Sagsbeh.:   KFC

Fil-navn:       Endelig besvarelse spm. 462


Endelig besvarelse af spørgsmål nr. 462 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 23. juni 2006

 

Spørgsmål 462:

"Er det logistisk forsvarligt at transportere stamcelleportionerne til opbevaring i en finsk stamcellebank? Vil kvaliteten af stamcellerne kunne holdes, hvis de skal transporteres til Finland før en nedfrysning kan finde sted, jf. at kvaliteten af stamcellerne mindskes, hvis der går for lang tid inden nedfrysning?”

 

Svar:

Jeg har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Sundhedsstyrelsen.

 

Sundhedsstyrelsen har oplyst, at det er styrelsens umiddelbare faglige vurdering, at det vil være fuldt forsvarligt at transportere høstede stamcelleportioner til Finland, hvis der anvendes flytransport, som finder sted samme dag.      

 

Sundhedsstyrelsen har i den forbindelse oplyst, at denne umiddelbare faglige vurdering vil blive afprøvet som en del af det feasibility-studie, som gennemføres i et samarbejde mellem den finske stamcellebank og danske repræsentanter fra Rigshospitalets børneafdeling og blodbank.

 

Der henvises til min samtidige besvarelse af spørgsmÃ¥l 461 fra Folketingets Sundhedsudvalg, hvor det nævnte feasibility-studie omtales nærmere.Â