Dato:            23. marts 2006

Kontor:         Sundhedspolitisk kt.

J.nr.:             2006-

Sagsbeh.:   TK

Fil-navn:       Dokument 3

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 295 (Alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 16. marts 2006

 

Spørgsmål 295:

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 9. februar 2006 fra RehabiliteringsCenter for Muskelsvind vedrørende økonomiske rammer til behandling af ALS, jf. alm. del – bilag 288."

 

Svar:

RehabiliteringsCenter for Muskelsvind har ved brev af 2. marts 2006 henvendt sig til mig med anmodning om en forøgelse af fritvalgsrammen til konsulentordningen for ALS-patienter. Jeg har svaret følgende:

 

”Tak for jeres brev af 2. marts 2006, hvor I anmoder om en forøgelse af fritvalgsrammen til konsulentordningen vedrørende ALS-patienter.

 

Baggrunden for anmodningen er, at den årlige tilgang af ALS-patienter er langt større end forventet ved konsulentordningens start. Ved ordningens start ventedes en årlig tilgang på 70 patienter. I 2005 var der allerede i første halvdel af året henvist 75 patienter.

 

Ved en udvidelse af fritvalgsrammen til konsulentordningen for ALS-patienter ved RehabiliteringsCenter for Muskelsvind, skal amterne kompenseres økonomisk. Det har jeg desværre ikke mulighed for på nuværende tidspunkt.

 

Det er naturligvis utilfredsstillende, hvis ikke alle ALS-patienter med behov for henvisning til konsulentordningen kan modtage den nødvendige hjælp. Jeg går imidlertid ud fra, at ALS-patienternes hjemamter er opmærksomme på, at fritvalgrammen er begrænset til en størrelse af 3,2 mio. kr. (2002-pris- og lønniveau) og går ind i en overvejelse om, hvilke andre tilbud amtet i givet fald kan tilbyde patienten, herunder også evt. tilbud ved RehabiliteringsCenter for Muskelsvinds konsulentordning, som går ud over fritvalgsrammen. Jeg vil derfor foreslå jer, at I tager spørgsmålet op med de henvistes bopælsamter/regioner.”