Dato:           

Kontor:         Kommunal sundhed

J.nr.:             2006-1465-73

Sagsbeh.:   MU

Fil-navn:       spm274-279.almdel

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 274-279 (alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 27. februar 2006.

 

Spørgsmål 278:

"Med henvisning til, at nogle flypassagerer flyver endog meget mere end det er tilladt for besætningsmedlemmer er ministeren så ikke enig i, at der vil være hyppigt flyvende passagerer, der i kraft af deres arbejde opnår mere end 1mSv pr. år.

 

Finder ministeren det rimeligt, at disse passagerer ikke nyder den samme beskyttelse som andre erhvervsgrupper uanset fortolkningen af bekendtgørelsen."

 

Svar:

Jeg har til brug for min besvarelse indhentet en udtalelse fra Sundhedsstyrelsen, Statens Institut for Strålehygiejne, der har oplyst følgende, til hvilket jeg kan henholde mig:

 

”Sundhedsstyrelsen har for nærværende vurderet, at der ikke er behov for ændring af bekendtgørelsen.

Såfremt ekstremt hyppigt flyvende passagerer, der i kraft af deres arbejde kan opnå mere end 1mSv pr. år, bliver omfattet i forbindelse med den forestående revision af strålebeskyttelsesdirektivet, vil Sundhedsstyrelsen sikre den nødvendige efterfølgende implementering af det reviderede strålebeskyttelsesdirektiv i bekendtgørelsen.”