Dato:           

Kontor:         Kommunal sundhed

J.nr.:             2006-1465-73

Sagsbeh.:   MU

Fil-navn:       spm274-279.almdel

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 274-279 (alm. del), som Folketingets Sundhedsudvalg har stillet til indenrigs- og sund­hedsministeren den 27. februar 2006.

 

Spørgsmål 277:

"I sin besvarelse af spørgsmål nr.199 svarer ministeren, at vurderingen af stråleudsættelsen for kosmisk stråling kun skal foretages for flybesætninger. Vil ministeren oplyse, hvor i bekendtgørelsen, denne afgrænsning er anført:

 

”§1. Den ansvarlige leder skal sørge for, at der for de arbejdstagere og personer under uddannelse, der ikke er omfattet af en individuel dosisovervågning i henhold til § 11, foretages en vurdering af bestrålingen på arbejdspladsen, hvis der er mulighed for at den effektive dosis kan overstige 1 mSv pr. år eller……”

 

Svar:

Jeg har til brug for min besvarelse indhentet en udtalelse fra Sundhedsstyrelsen, Statens Institut for Strålehygiejne, der har oplyst følgende, til hvilket jeg kan henholde mig:

 

”Vurdering af bestråling på arbejdspladsen i henhold til bekendtgørelsens § 12. stk. 1 forudsætter, som nævnt i besvarelsen af spørgsmål 276, opgaver relateret til et bestemt type anlæg eller en kilde, godkendt i henhold til Sundhedsstyrelsens gældende bekendtgørelse på pågældende område.”