Dato:                   17.03.2006

Kontor:               Lægemiddelkontoret

J.nr.:                    2005-13009-302

 

Sagsbeh.:          TBA

Fil-navn:             Dokument 2


 

 

Apoteker Thomas Sevel

Nakskov Løve Apotek

Nygade 17-19

4900 Nakskov


 

 

 

Kære Thomas Sevel

 

Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen har bedt mig om at besvare din henvendelse af 1. februar 2006. Du oplyser, at det ikke er korrekt, som det er gengivet i indenrigs- og sundhedsministerens besvarelse af 30. januar 2006 af spørgsmål nr. 215, at du i telefonsamtale af 25. februar 2004 med Lægemiddelstyrelsen har oplyst, at du i et nyt brev til styrelsen vil sammenfatte problemerne i den tidligere korrespondance. Herudover nævner du bl.a., at der er anseelige problemer med at fremskaffe de på ethvert tidspunkt billigste produkter.

 

Indenrigs- og Sundhedsministeriet har i anledning af din henvendelse bedt Lægemiddelstyrelsen om en udtalelse. I den forbindelse har styrelsen oplyst, at den beskrivelse af sagsforløbet mellem dig og styrelsen, som er gengivet i indenrigs- og sundhedsministerens besvarelse af spørgsmål nr. 215, er baseret på de akter, som fremgår af styrelsens sag, herunder et telefonnotat af 25. februar 2004. Det fremgår af telefonnotatet, at du vil undersøge, om du har modtaget svar på dine breve af henholdsvis 26. september 2002 og 9. december 2003. Herudover fremgår det, at du i et nyt brev vil sammenfatte problemerne, som er rejst i den tidligere korrespondance.

 

For så vidt angår din bemærkning om, at der kan være anseelige problemer med at tilvejebringe det billigste lægemiddel i en tilskudsgruppe, kan det oplyses, at der har været afholdt møde den 16. marts 2006 i den tekniske følgegruppe om leveranceforhold, som er omtalt i indenrigs- og sundhedsministerens besvarelse af spørgsmål nr. 215. På mødet, hvor Danmarks Apotekerforening deltog, blev drøftet en række initiativer, som skal medvirke til at forbedre leveranceforholdene på lægemiddelmarkedet. Der er aftalt nyt møde i arbejdsgruppen den 30. marts 2006, hvorefter der vil blive truffet endelig beslutning om hvilke initiativer, der skal gennemføres.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Paul Schüder