J.nr.

                                                                                                                 

Text Box: j.nr. 06-037900
Dato :

 

 

 

 

Til

                          Folketingets Skatteudvalg

 

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr.304 og 305 af 5. maj 2006.

(Alm. del).

 

 

                          Kristian Jensen

 

 

                                                                              /Tina R Olsen


Spørgsmål 304:

"Mener ministeren, at skattemyndighedernes ageren i en skattesag, som f.eks. den der er omtalt i Ritzau Bureaus artikler den 5. maj 2006 vedr. Nada Krogsgaard, er udtryk for en tilfredsstillende retssikkerhed?"

 

Spørgsmål 305:

"Vil ministeren – evt. i fortrolig form – redegøre for skattemyndighedernes behandling af Nada Krogsgaards skattesag, jf. Ritzaus Bureaus artikler af 5. maj 2006 om ”SKAT forsøger studehandel med kvinde” og ”Bogføringsfejl i SKAT ødelagde mit liv”, herunder for baggrunden for SKAT´s tilbud om at sløjfe den påståede skattegæld?"

 

Svar:

Retssikkerhed - også på inddrivelsesområdet - er et område, jeg har meget fokus på. Det er blandt andet derfor, at der ved etableringen af SKAT er oprettet en stilling som retssikkerhedschef i SKAT.

 

Kravet om retssikkerhed er endvidere indbygget i de regler, der regulerer de enkelte inddrivelsesværktøjer. Det fremgår således af konkursloven, at hvis en kreditor har begæret en virksomhed konkurs, uden at betingelserne for konkurs er opfyldt, og kunne dette være undgået ved fornøden agtpågivenhed, skal denne kreditor betale virksomheden erstatning for tab. Dette gælder naturligvis også, hvis en offentlig kreditor som SKAT har begæret en virksomhed konkurs, uden at betingelserne herfor var opfyldt.

 

I de nævnte Ritzau-telegrammer anføres det, at en kvinde er blevet erklæret konkurs i 1998 på grund af en bogføringsfejl i SKAT i 1988, og at SKAT forsøger at forhandle sig ud af et erstatningskrav.

 

Jeg har bedt SKAT om på ny at gennemgå den pågældende sag med særlig vægt på de klagepunkter, der er omtalt i Ritzau-telegrammerne.

 

Jeg har endvidere bedt SKAT om at sikre, at sagen gennemgås af retssikkerhedschefen, der tiltræder stillingen den 1. juni 2006, for derigennem at få set på sagen med friske øjne.

 

Jeg vender tilbage med en nærmere redegørelse om sagen, når resultatet af gennemgangen foreligger.