Til

Folketinget - Skatteudvalget

 

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 303 af 3. maj 2006.

(Alm. del).

 

 

Kristian Jensen

                                                                /Ivar Nordland

                        


Spørgsmål:

Ministeren bedes kommentere artiklen fra Skat, april 2006: ”Marks & Spencer-dommen, og hvad så?”, jf. alm. del - bilag 160.

 

Svar:

Jeg har tidligere i denne samling kommenteret Marks & Spencer-dommen i mine svar på spørgsmål 96 og spørgsmål 182 fra Folketingets Skatteudvalg. I svaret på sidstnævnte spørgsmål kommenterede jeg en artikel af Niels Winther-Sørensen om dommen, jf. alm. - del – bilag 88.

Jeg har i svarene på ovennævnte spørgsmål redegjort for Marks & Spencer-dommen – herunder, at dommen efter min opfattelse ikke giver anledning til ændringer af de danske sambeskatningsregler.

Artiklen ”Marks & Spencer-dommen, og hvad så?” beskriver konsekvenserne af dommen og nogle af de spørgsmål og uklarheder, som dommen efter forfatterens opfattelse skaber vedrørende mulighederne for at fradrage underskud i udenlandske datterselskaber. Artiklens betragtninger er kun relevante i forhold til de danske sambeskatningsregler, hvis de danske regler ikke er i overensstemmelse med EU-retten.

Da det som nævnt er min opfattelse, at reglerne overholder Danmarks EU-retlige forpligtelser, har jeg ikke særlige kommentarer til artiklen. Jeg henviser i stedet til mine tidligere svar vedrørende Marks & Spencer-dommen, jf. ovenfor.Â