Folketingets Retsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

26. oktober 2006

 

Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 561, vedrørende henvendelse fra Laserdisken, Aalborg, stillet af Folketingets Retsudvalg den 21. september 2006.

 

 

 

Brian Mikkelsen


 

Spørgsmål nr. 561

Henvendelse fra Laserdisken, Aalborg

Skrivelse af 21. september 2006

 

Svar til Folketingets Retsudvalg fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

”Ministrenes kommentarer udbedes til henvendelsen af 19/9-06 fra Laserdisken, Aalborg vedrørende retsplejeloven og ophavsretsloven m.v., jf. REU alm. Del – bilag 841.”

 

Svar:

 

Henvendelsen fra Laserdisken vedrører en konkret sag, hvor fogedretten efter anmodning fra indehaveren af en ophavsret har foretaget en undersøgelse hos Laserdisken med henblik på at sikre bevis for en mulig ophavsretskrænkelse. Fogedretten har i den forbindelse også beslaglagt regnskaber og andet materiale.

 

Der er i henvendelsen stillet spørgsmål til bevissikringsreglerne i retsplejeloven. Disse spørgsmål er besvaret af justitsministeren, hvorunder dette område hører.

 

Der er ikke rejst selvstændige spørgsmål til ophavsretsloven, hvorfor henvendelsen ikke giver anledning til yderligere besvarelse fra kulturministeren. Jeg kan derfor henholde mig til det af justitsministeren anførte.