Besvarelse af spørgsmål nr. 400 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del).

 

Spørgsmål:

 

”Hvor mange mandetimer bruger politiet på efterforskning af trafficking/men-neskehandel?

 

Af Radioavisen den 29. maj kl. 9.00 fremgik det, at politiets ressourcer overvejende går til Christiania og terrorbekæmpelse. Men ifølge politiet bruges der også en del ressourcer til bekæmpelse af kvindehandel. Heroverfor har Nyhedsbrevet 3F sagt, at i København er der kun 1 (én) mand beskæftiget med området og at vedkommende er placeret i lufthavnen. Spørgeren ønsker derfor præciseret hvilken status/prioritet bekæmpelse af menneskehandel har hos politiet i København målt i mandetimer.”

 

Svar:

 

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Politidirektøren i København, der har oplyst følgende:

 

”Det er ikke muligt at give præcise oplysninger om antallet af mandetimer anvendt på behandling af sager om menneskehandel, men det kan oplyses, at der hersker en del misopfattelser af, hvorledes denne problemstilling gribes an.

 

Prostitution er fortsat et særligt prioriteret fokusområde, og indsatsen er forankret bredt i en vifte af enheder omfattende lokale politistationer, grænsekontrollen, specialafdelinger og i forbindelse med assistance til andre myndigheder.

 

Der henvises i øvrigt til det anførte i min udtalelse om ”baglandspatruljen” til brug for justitsministerens besvarelse af 1. juni 2006 af spørgsmål nr. S 3483 fra medlem af Folketinget Peter Skaarup (DF) og spørgsmål nr. S 3547, 3548, 3549 og 3551 fra medlem af Folketinget Kirsten Brosbøl (S).”

 

Der vedlægges kopi af Justitsministeriets besvarelse af 1. juni 2006 af spørgsmål nr. S 3483 fra medlem af Folketinget Peter Skaarup (DF) og spørgsmål nr. S 3547, 3548, 3549 og 3551 fra medlem af Folketinget Kirsten Brosbøl (S).