Notat

22. maj 2006

FAC, MBX

 

Besvarelse af spørgsmål af 2. maj 2006 fra Det Politisk-Økonomiske Udvalg vedrørende pas og kørekort

Spørgsmål

”Ministeren bedes redegøre for mulige løsningsforslag på problematikken vedr. kommunernes kontantkasser samt redegøre for, hvornår ministeren forventer at forhandlingerne er afsluttet, jf. svar på L 171 – spm.5.”

Svar

Lov om offentlige betalinger tager sigte på at afskaffe kommunernes kontante udbetalinger, ved i stedet at bruge NemKonto-systemet. Med overdragelsen af ekspeditionsopgaver vedrørende pas og kørekort fra politiet fra 1. januar 2007 overtager kommunerne en opgave, der indebærer modtagelsen af kontante indbetalinger. Da den nye opgave ikke påvirker udbetalingssiden, er de oprindelige forudsætninger for effektivisering i Lov om offentlige betalinger stadig gældende.

 

Finansministeriet og KL drøfter i øjeblikket forskellige muligheder for at lette håndteringen af de nye indbetalinger mest muligt for kommunerne, herunder muligheder for at modtage indbetalingerne digitalt, fx ved brug af indbetalingskort. Da der under alle omstændigheder skal finde en personlig betjening sted i forbindelse med ekspeditionsopgaverne vedrørende pas og kørekort, kan det dog være mest hensigtsmæssigt for både kommuner og borgere at få afsluttet betalingen som en del af ekspeditionen.

 

Der forventes en endelig afklaring i løbet af sommeren 2006.